Päijänne on yksi Suomen suurimmista järvistä ja on tunnettu kauniista luonnostaan sekä monista virkistysmahdollisuuksistaan. Päijänne on pituudeltaan noin 120 kilometriä ja sen pinta-ala on 1 083 neliökilometriä. Päijänteellä tavoitetaan erämainen tunnelma. 

Vuorissalon saaressa Jämsän kaakkoiskulmassa sijaitsee kaupungin entinen leirikeskus. Niemestä aukeaa mahtava näkymä etelään, jossa ei vastarantaa näy. Olemme vuokranneet leirikeskuksen ja n. 60 hehtaaria maata ja kehitämme alueelle matkailua.  

Tavoitteemme on kehittää Vuorissaloon vastuullista ja kestävää luontomatkailua ja luontoon perustuvaa ohjelmapalvelutoimintaa. Vastuullisella retkeilyllä tarkoitetaan toimintaa, joka huomioi luonnossa toimimisen vaikutukset, ympäristöön, muihin retkeilijöihin ja maanomistajiin.

  • suositaan lihasvoimin tapahtuvaa järvimatkailu; melontaa, soutua- tai kajakkimelontaa ja purjehdusta pienveneillä
  • voi patikoida merkittyjä reittejä ja olemassa olevia polkuja pitkin
  • tutustutaan järviluontoon luontopolkujen selostusten avulla
  • majoittaudutaan leirikeskuksen rakennuksissa ja kevytmajoitteissa (tentsile, riippumatto). Telttailua alueella vältetään.  
  • järjestetään luontoon ja hyvinvointiin liittyviä ohjelmapalveluja, tapahtumia ja koulutuksia.
  • Talvella Vuorissaloon voi tulla jäiden salliessa hiihtämällä, lumikengillä tai maastopyörällä. Talven aktiviteetit arvioidaan tapauskohtaisesti.

Tutustu viereisen videon avulla yhteen Päijänteen helmistä. Tavoiteemme on käynnistää luontomatkailu saaressa kaudelle 2024. 

Vuorissalo sellaisena kun sen näimme elokuussa 2023 vuokrasopimuksen tultua voimaan. Tästä tullee huikea juttu!

Lisätty ostoskoriin